O PROJEKTU

Nová bytová čtvrť projektu Vivus Kolbenova je tvořena pěti stavebními celky. Navazuje na hlavní ulici Kolbenova přes novou plochu náměstí pouze 130 metrů od vstupu do metra stanice B - Kolbenova, kde budou převažovat komerční a kancelářské prostory s možností využití například pro příležitostný trh, veřejné produkce, prezentace nebo divadelní vystoupení. Směrem jižně k říčce a parku Rokytka vyroste první etapa bytů Vivus Kolbenova. V rámci projektu vzniknou mezi domy tiché a zelené parkové dvory.

Nový domov v projektu

Vivus Kolbenova je jedinečná příležitost pro ty, kteří chtějí bydlet nedaleko centra města hned u metra, a přitom využívat výhody klidného bydlení v zeleni vedle nově vznikající městské čtvrti Vysočan.

První etapa výstavby nabídne 255 nových domovů ve dvou domech s prvním a druhým společným podzemním podlažím a osmi nadzemními podlažími s tím, že 8. nadzemní podlaží je ustupující. Nabízené byty jsou ve velikostech od 1kk po 4kk, podlahová plocha se pohybuje v rozmezí od 27 m2 do 115 m2. U bytů v prvním podlaží s orientací do zeleného dvora je počítáno s předzahrádkami. Součástí většiny bytů jsou balkóny a v posledním podlaží velkoryse řešené terasy. Ve společných prostorech je počítáno s technickým zázemím, kolárnou s kočárkárnou.

Developerský projekt disponuje dvoupodlažní podzemní garáží s vjezdem do ulice Smržových. Podzemní podlaží nabídne také sklípky pro každou bytovou jednotku. 

Domy jsou naplánovány v nízkoenergetickém standardu s průkazem energetické náročnosti budovy B – velmi úsporná. To znamená například důkladné zateplení pláště budovy a kvalitní okna.